Image Joker

Joker Cda

20192h 02m
„Taksówkarzowi” i „Królowi komedii”, opiera się na fikcyjnej scenerii Gotham City i  Joker Cda pod pretekstem komiksu opowieść książkowa, by przywołać rzeczywiste zbrodnie – i nawiązuje do nich z tak wąskiej i destrukcyjnej perspektywy, że przypominają nie intencję, ale nieświadomość.

Joker Gdzie oglądać ten cały film na cda?

Rezultatem jest film cynizmu, który jest tak rozległy i wszechobecny, że sprawia, że ​​oglądanie staje się jeszcze bardziej puste niż jego estetyka slapdash.

Pierwsza dramatyczna scena w „Joker Cda”, której akcja rozgrywa się w grungującym i burzliwym Nowym Yoru.

Mam na myśli Gotham City.

Pozornie około 1980 roku (sądząc po szczegółach wystroju), pokazuje klauna, Arthura Flecka (Joaquin Phoenix).

Na ruchliwa ulica w centrum miasta, pracująca jako wirówka do znaków dla sklepu muzycznego.

Grupa kolorowych nastolatków dręczy go i kradnie jego znak. Ściga ich do zaśmieconej śmieci. (Miasto jest w środku apokaliptycznego strajku śmieci), gdzie jedno dziecko uderza Arthura w twarz znakiem i powala go.

Potem cała grupa roi się od niego, uderza go, kopie, pozostawia posiniaczonego, krwawiącego i szlochającego samotnie w brudnej uliczce w filmie Joker Cały film.

Joker Cały film jest wart polecenia?

Zbrodnia, o której mówi się, to atak błędnie przypisany pięciu młodym mężczyznom błędnie oznaczonym jako Central Park Five – atak na odizolowaną i wrażliwą białą osobę przez grupę młodych ludzi kolorowych.

Scena wymachuje historią i mówi w efekcie, że być może nie było tych pięciu, ale istniała inna grupa siejąca spustoszenie; nie są wytworem przepełnionej nienawiścią wyobraźni demagoga – oto one i są iskrą wszystkich krwawych działań, które nastąpią.

Wkrótce potem pojawiła się kolejna scena brutalności w filmie Joker Cały film: Arthur, którego bicie jest rozmową o szatni w agencji klaunów.

Dla której pracuje, otrzymuje pistolet od porywającego kolegi o imieniu Randall (Glenn Fleshler).

Kiedy Arthur zostaje zaatakowany w metrze przez trzech młodych mężczyzn (białych, w garniturach).

Wyciąga broń i strzela – a nawet ściga jednego z mężczyzn na platformę, aby zastrzelić go martwego.

Oglądałem już film Joker Online.

To przywołanie zastrzelenia Bernharda Goetza w 1984 r. Czterech nastolatków w metrze, którzy, jak sądził Goetz, mieli go obrabować.

Byli czterema czarnymi nastolatkami, a Goetz po jego aresztowaniu przedstawił uwagi rasistowskie.

W „Jokerze” reżyser Todd Phillips (który napisał scenariusz ze Scottem Silverem) wybiela atak Goetza.

Eliminując motywy rasowe i zamieniając go w akt samoobrony wymykający się spod kontroli.

Pomiędzy tymi dwoma wydarzeniami Arthur siedzi w autobusie miejskim, który jest pełen pasażerów w Joker Cda. Dziecko siedzące przed nim odwraca się, a Artur żartobliwie na niego robi śmieszne miny.

Na które matka dziecka ostro nakazuje Arthurowi przestać niepokoić syna.

Matka i dziecko są czarne. Następnego dnia Arthur, wracając do domu (stracił pracę, zajmując się dziećmi w szpitalu.

Ponieważ broń wypadła mu z kieszeni), spotyka sąsiadkę, kobietę o imieniu Sophie (Zazie Beetz); ona też ma ze sobą małe dziecko.

Kobieta i dziecko są czarne. Artur, który przez chwilę rozmawia z Sophie, ma obsesję na jej punkcie i fantazjuje o romantycznym związku z nią. Brak takiego związku należy do udręk, które go dręczą.

Zanim Astaire włączy się z ich akompaniamentem, a następnie zacznie tańczyć.

Jak i przyczyną rasistowskiego dyskursu i postaw i dały początek na rzeczywiste rasistowskie skutki trwałej, a nawet historycznej grawitacji. Thecentralne wydarzenia „Jokera”.

Joker jest bardzo dobrym filmem do obejrzenia na cda.

Jakie rezultaty to coś więcej niż żmudny wysiłek, aby stworzyć historię z rezonansowymi incydentami i pociągającymi szczegółami; „Joker Cda” jest wyrazem politycznego tchórzostwa ze strony twórcy filmowego, a być może studia.

Polegającego na wymazaniu specyfiki współczesnej historii miasta i aktualnej polityki amerykańskiej, aby film Joker Online mógł zostać wydany jako rozrywka dla widzów.

Którzy są rozdrażnieni pomysł, by filmy były dyskutowane w kategoriach politycznych – tj. republikanom.

W „Joker Cda” Arthur szybko okazuje się być chory psychicznie i wie o tym – bierze siedem leków i chce więcej. (Źródło jego kłopotów ujawniono późno w filmie.) Ale w trakcie pozornego kryzysu finansowego w mieście (przypomnienie: Nowy Jork był na skraju bankructwa w 1975 r.) Cięcia w usługach społecznych również odcięły go od leków. W rezultacie Arthur, który ma już złudzenia, pogłębia się; chociaż był już brutalny, jego przemoc staje się coraz bardziej wyrachowana i ukierunkowana.

Ten komentarz powoduje nagły ruch aktywistów, którzy ubierają się jak klaunów i celuj w bogatych i potężnych.

Genre: Dramat, Kryminał, Thriller

Director: Todd Phillips