Image Polityka

Polityka Cda

20192h 15m

W tym roku po raz pierwszy poszedłem do kina na Polityka Cda przez okres letni nie sprzyjały zapoznawaniu się z nowymi ruchomymi obrazami. Aby zobaczyć długo oczekiwany obraz polskiej areny politycznej, wybrałem projekcję w porze lunchu w lokalnym  Multikinie . Cały Film Polityka, który miał premierę w środę, jest odtwarzany ponad 10 razy dziennie w pierwszym tygodniu na  Multikinie Ursynów , co sygnalizuje, że jedyne kino w okolicy ma duże zapotrzebowanie na bilety. Obawiałem się, że sala projekcyjna będzie zatłoczona, ale byłem tam prawie sam. Publiczność składała się z około 20 widzów. Nie jest hitem…

Niektóre filmy Patryka Vegi nakręcone w ostatnich latach, zostały ocenione jako nieopłacalne.

Czy Polityka jest już na cda?

Kupując kupon wymienny na bilet do kina, dlatego wiedziałem, że nie powinienem oczekiwać wysokiego poczucia humoru ani wyrafinowanej fabuły.  Pierwsze recenzje Polityki były bardzo przychylne; krytycy i dziennikarze uważają film za mierny.

Jeśli chodzi o fabułę, mały spoiler – film Polityka Online składa się z kilku opowiadań, których fabuły i postacie przeplatają się ze sobą. Historie są mieszanką „Widziałem to wszystko wcześniej” i pewnej fikcji politycznej.

Jednak zbyt przewidywalnej i zbyt oczywistej pod względem podobieństwa z prawdziwymi osobami i wydarzeniami.

Obsada i starania aktorów o odtworzenie scen z polskiej polityki po 2015 roku.

To główne atuty tego filmu Polityka Cały film, które w ogóle go warte. Czapki z głów przed  Andrzejem Grabowskim  (prezes),  Antkiem Królikowskim  (prawie minister obrony narodowej) i  Zbigniewem Zamachowskim  (ojciec reżyser), których role w filmie potwierdzają ich mistrzostwo w rzemiośle.

Co myśle po obejrzeniu Polityka Cały film?

Patryk Vega przedstawia wydarzenia, które miały miejsce w polskiej polityce.

W ostatnich latach i ich konsekwencje, a także aktualną sytuację polityczną w kraju. Nowa produkcja odsłania tło polskiej sceny politycznej i ujawnia prawdziwe oblicze polityków wszystkich grup politycznych. Film Polityka Cda przedstawia politykę jako świat sfrustrowanych.

Wzajemnie sprzecznych ludzi, którzy zrobią wszystko, aby osiągnąć władzę, pieniądze i osiągnięte cele

Vega po raz kolejny zrobił szum przy swoim nowym dziele, wstydz się nazwać to zagięcie dziełem.

Ale jednak znajdą się ludzie, którzy polubią ten film z powodu jego głupoty. Aktorzy grali tak, jakby ktoś z bronią stał za kamerą.

Sztywno bez wyobraźni i beznadziejnie, moim zdaniem, aktorzy marnują swój potencjał na filmy Vegi.

Zdjęcia online są na prawdę dobre z planu Polityka.

Autor zdjęć poszedł łatwo i zrobił zdjęcia tłumom, dla których to kino jest genialne. Film Polityka Cda jest kompletną porażką, szczególnie reżysera i scenariusza napisanego w bardzo prosty i głupiutki sposób.

Całość przypomina oglądanie wiadomości telewizyjnych o grupie polityków – przez 135 minut. Znasz historię. Widziałeś twarze. To nie jest zabawne. To nie ujawnia. W filmie nie ma nic, czego jeszcze nie znasz. Dałem 2 gwiazdki, bo raz się roześmiałem.

Film Polityka Online dotyczy ciosów prawie tylko partii rządzącej, choć w ogóle pominięto kilku wybitnych polityków.

Ani jednej poświęconej obecnemu ministrowi sprawiedliwości, który wyrządził Polsce więcej szkody niż poprzedni premier. Opozycja jest wyśmiewana tylko w jednej z opowieści, jednak ze względu na symetrię i pomimo mojej niechęci do  PiS  , widziałbym więcej pogardliwych scen opętanych przez opozycję ( Ryszard Petru  był moim głównym kandydatem do wyśmiewania).

Podobnie jak  Kler Tylko nie mów nikomu , film nie zmieni niczego w wyborach parlamentarnych za 5 tygodni. Wciąż liczę na to, że  PiS będzie  tęsknić za zwykłą większością miejsc na tyle dużych, że sprawi, że wykupienie posłów z innych ugrupowań będzie uciążliwe. Polecam wam bardziej film na rozluźlenie Rodzina Addamsów Cda

Genre: Dramat

Director: Patryk Vega